• Boende hos oss

    PICT0062För boende i vårdhemmet krävs en betalningsförbindelse av hemkommunen eller så kan de själva betala för sin vård. Vårdhemmet ligger i ett vackert och rymligt av arkitekt Hilding Ekelund planerade 1950-tals hus av betong som har renoverats för att uppfylla dagens krav. Klienternas rum är ljusa 1-personers rum med egen Wc. Rummen är färdigt möblerade, men den boende kan själv föra med sig sina käraste ägodelar till sitt rum.

    Till klienternas allmänna förfogande finns en rymlig matsal och kök samt 2 tv/vardagsrum. I vårdhemmets 2-våning finns det rum med egen Wc som anhöriga kan använda även för längre besök. Bastun ligger i källarvåningen och värms vid behov, men regelbundna bastu turer är det 2 gånger i veckan. På vårdhemmets 2 balkonger kan man t.ex. sitta och njuta av utsikten över en kopp kaffe eller sommartid sitta och sola i trädgården, spela sällskapsspel, grilla eller dylikt.

    Boende i vårdhemmet räknas som att bo i en egen bostad, så klienterna har rätt att söka om FPA-stöd som bostadsstöd, vårdbidrag, rehabiliteringsstöd m.m. förutsatt att FPA:s andra kriterier uppfylls. Vår yrkeskunniga personal hjälper till med ansökningarna.